No pizza, Francesco!

Letiltanák a pápát a pizzáról

Több mozgást javasolnak az orvosok. Videó!

2015.04.04 14:16ma.hu

Ferenc pápáról tudvalevő, hogy rajong a tésztaételekért, de az orvosok szerint oda kellene figyelnie a szénhidrátbevitelre.

Ferenc pápa népszerűsége két évvel a megválasztása után is folyamatosan nő. A katolikus egyházfő nemrégiben például arra panaszkodott, hogy hivatala miatt egyszerűen képtelen elmenni pizzázni egy jót. Több se kellett a híveknek, nyájnak egyik tagja a pápa nápolyi útja során odarohant az autójához átnyújtva neki egy frissen sült pizzát.

Ez az akció több szempontból is biztonsági kérdéseket vet fel. Ferenc pápa testi épsége mellett ugyanis az egészségére is vigyázni kellene. Orvosok szerint a 78 éves egyházfő megválasztása óta jó pár kilót felszedett, ami egyáltalán nem jó dolog.

Véleményük szerint a pápának vissza kéne fogni a szénhidrátbevitelt és sokkal többet kellene mozognia. Nos, a húsvéti ünnepek során biztosan rengeteg elfoglaltsága lesz az egyházfőnek, és talán egészségtelen ételekből sem fog annyit fogyasztani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.