Védendő a KDNP

Letiltotta a Youtube a vasárnapi zárvatartást ekéző dalocskát

A kamaszos trágársággal operáló protest-szong gyors népszerűséget aratott a netezők körében, legalábbis egy részüknél, mások ugyanis bejelentést tettek gyűlöletbeszéd miatt.

2015.03.20 07:48MTI

Butácska szövegű, fülbemászó dalocska jelent meg a héten az interneten a vasárnapi zárva tartásról. Összefoglalható annyiban, hogy felsorolja azokat az élethelyzeteket - írja a hir24.hu -, amikor nehézséget jelent, hogy nem lehet elszaladni egy áruházba, majd a tanulságot levonva melegebb éghajlatra küldi az intézkedésért felelős Kereszténydemokrata Néppártot és felelős politikusait, jelezve, hogy beszorult nyelvvel nehéz feljutni a mennyországba.

A kamaszos trágársággal operáló protest-szong gyors népszerűséget aratott a netezők körében, legalábbis egy részüknél, mások ugyanis bejelentést tettek gyűlöletbeszéd miatt. A dalszerző a Facebook-oldalán jelezte, hogy a Youtube videómegosztó erre hivatkozva tüntette el a nótát.

A videómegosztó arra hivatkozott, hogy védendő társadalmi csoportot sért a dal, noha kérdéses, hogy egy, az akaratát sikeresen megvalósító kormánypárt és vezető politikusai milyen védelemre szorulnak a munkájukról - akár sarkos - véleményt alkotó néppel szemben. Mindenesetre a Streisand-effektus működik, a letiltott dal máris több helyen, több példányban tért vissza.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.