Jó dolgok a télben

Így készül egy jégkastély

Látott már jégkastélyt? És azt tudja, hogyan készül egy ilyen építmény? Ha nem, akkor kattintson - videón mutatjuk meg, miként hozzák létre a végül színpompássá varázsolt téli palotát.

2015.02.15 09:00ma.hu

Kézzel készítették azt a jégkastélyt, mely Lincolnban, New Hampshire-ben nyűgözi le az arra járókat - még pár hétig, amíg el nem olvad. Michael Sutton és Julian Tryba filmkészítőket illeti az elismerés, legalábbis az alábbi videóért: többször is nekiugrottak, alkalmanként 4 órán át, a felvétel tető alá hozásához.



A videó elkészítése nem volt egyszerű, vallotta be a két filmes, hiszen folyamatosan fagypont alatti hőmérsékletben kellett dolgozniuk. Például néha ki-kiült a fagy az optikára, amit gyakorlatilag lehetetlen feladat volt megakadályozni a jégpalota jelentette környezetben. Ugyanilyen kiküszöbölhetetlen tényező volt a villogás, melyet a jégen megcsillanó, szétszóródó fény okozott.

Összességében több mint 150 óra munkát tettek bele a fenti alkotás létrehozásába, melynek legalább 70 százalékát "fagyos hangulatban" töltötték. Szerencsére nekünk csupán a lejátszás gombra kell kattintanunk a meleg szobában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.