Nehéz, de nem lehetetlen az anyaszerep

Zséda: "a kisfiam ad nekem ihletet"

Anyaszerep és karrierépítés - manapság nehezen összeegyeztethető. Rezes Juditnak és Zsédának, a Women of the Year két jelöltjének úgy tűnik, mégsem okoz nehézséget a szoros időbeosztás.

2015.02.13 18:00ma.hu
Fotó: Redlemon

Rezes Juditot, a Katona József Színház Jászai-Mari díjas színművészét idén első alkalommal jelölték a legjobb színésznő kategóriában, míg Zséda harmadszorra versenyez a legjobbak között, ráadásul korábban már hazavitt egy Glamour-szobrot. Bár a Women of the Year nem díjazza a legjobb anyákat, Rezes Judit és Zséda bátran indulhatnának ebben a kategóriában is az elismerő címért. A szakmai kötelességek sokszor elszólítják őket a családtól, mégis igyekeznek gyereknevelésben is a maximumot nyújtani.

Sok időt töltök a kisfiammal, aki már hozzászokott, hogy anya fellépésekre jár. Néha megkérdezi, hogy hány dalt fogok elénekelni, ebből ő már tudja, mikorra érek majd haza. Szeretünk családilag társasjátékozni, mesét olvasni, kirándulni, utazni, sokat vagyunk a barátainkkal, közös főzéseket rendezünk. Nagy hangsúlyt fektetünk a zenei nevelésre, a sportra, illetve a nyelvtanulásra is. Nimród autómániás, ennek is próbálok megfelelni, bár ő már annyi mindent tud a témáról, hogy egyre nehezebben követem” – mesélt fia kedvenceiről Zséda, akit munkájában is meghatároz az anyaság.

Az Ötödik Érzék lemezemről a Tiszta szív című dalt ő ihlette. De alapvetően az érzés, ami a világrajövetelével megszületett bennem, minden dalomat áthatja. Általa több lettem, és ez persze minden gondolatomban és alkotásomban megjelenik.

Fotó: Redlemon

Rezes Judit, a legjobb színésznő cím várományosa is egy tündéri kisfiú édesanyja. A színművész úgy érzi, a 4 éves Misi még nem érti a színházat, így minél inkább próbálja különválasztani a munkát és a családi életet.

Sok az előadás, most is éppen próbálok. Ezért kevesebb idő jut Misire, amit én nagyon bánok, de ő jól viseli, kész úriember. Nagyon érdeklődő és ügyes, szereti tudni, hogy melyik este mit játszom” – mondta Rezes Judit, aki azt is elárulta, hogy a színházi sikereken kívül a Szombat Esti Lázat tartja a 2014-es év legmeghatározóbb élményének, amelynek hatására egyre többen felismerik az utcán.

Judit és családja életében meghatározó a sport, gyakran használják ki a tél adta lehetőségeket is. Misi 4 éves kora ellenére már a síléccel is ügyesen bánik. „Imádom a telet. Nagyon örülök, hogy végre tényleg tél van: hideg és hó. Síelni is nagyon szeretek és Misi is egyre ügyesebb. Már háromszor voltunk, de korizni és úszni is szívesen járunk. Mindig az évszaknak megfelelően sportolunk, mert én olyan családból származom, ahol a mozgás mindennapos program” – tette hozzá a színésznő.

Zsédára és Rezes Juditra, valamint a Women of the Year jelöltjeire március 2-ig lehet szavazni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.