Leromboltak egy Las Vegas-i kaszinót

Makacs liftakna: nem akart összedőlni az épülettel együtt

Véget ért egy Las Vegas-i kaszinó és hotel élete, hogy egy újabbnak adja át a helyét, ám a Clarion épületének liftaknája makacsabbnak bizonyult, mint a szakemberek hitték: nem volt hajlandó összedőlni.

2015.02.12 08:00ma.hu
Fotó: YouTube/Aerial

Irányított robbantással készültek a szakemberek összedönteni az egykor jobb napokat megélt Clarion hotel és kaszinót, ám a Las Vegasban még mindig csillogva álló épület bontása nem egészen úgy sikerült, ahogy azt a gondos tervezés során elképzelték. A 12 emeletes épületet összesen két tonna robbanóanyaggal aknázták alá, majd néhán tucatnyi kiválasztott szeme láttára megkezdődött a látványos végjáték.

A liftakna azonban megmakacsolta magát és nem volt hajlandó összedőlni. A felvételen jól látható, hogy az alsó négy szint megrogyott, a fölötte lévőknek ilyenkor a saját súlyuk miatt kellene a talajra zuhanni és törmelékké válni. A szerkezet azonban masszívan állva maradt, miközben mellette az épület többi része hatalmas porfelhőt kavarva rogyott össze. A helyszínen lévő bontási csapat tagjainak végül egy hagyományos módszerhez kellett folyamodniuk, acélkábelek és egy daru segítségével húzták le a földre az épületrészt.

A szálloda és kaszinó - amelynek egykor a híres színésznő, Debbie Reynolds is tulajdonosa volt - helyét egy vadonatúj, 60 emeletes épület fogja átvenni, a tervek szerint 2018-ban adják át a nagyközönségnek az új, fényűzőbb és Las Vegas egyik legmagasabb komplexumát, aminek méretei még a szerencsejátékok fellegvárában is meglehetősen szokatlannak számít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.