Nem akart lemondani a beteg kisfiáról

Elvált a feleségétől a Down-szindrómás gyerekéért

Az anya még a kezébe venni sem volt hajlandó újszülött kisfiát, amikor kiderült, hogy Down-szindrómás és a kórházban akarta hagyni, férje azonban úgy döntött, nem mond le a babáról.

2015.02.06 22:00ma.hu
Fotó: GoFundMe/Bring Leo Home

Ha egy anya a gyermekét választaná a férje helyett, azon senki nem lepődne meg, ám az már ritkábban fordul elő, hogy a férfi jelentse ki: inkább elválik, de a gyermekéről nem hajlandó lemondani. Pedig Samuel Forrest épp ezt tette, amikor felesége, Ruzan a világra hozta a fiukat és a gyermekről kiderült, hogy Down-szindrómás. Az újdonsült anya abban a pillanatban kijelentette, hogy tudni sem akar a babáról, megérinteni sem volt hajlandó, a különleges nevelési igényű gyermekek nevelése ugyanis a nő hazájában, Örményországban szégyenletesnek számít.

Az apa azonban eredetileg Új-Zélandon született, csak felesége miatt választotta az egykori szovjet tagállamot új hazájaként, és azt mondta, semmiképp sem hajlandó magára hagyni az ártatlan újszülöttet. "Elvittek, hogy megnézzem őt, és néztem ezt a kis fickót, és azt mondtam: szép, tökéletes, és mindenképp meg akarom tartani" - mesélte Forrest az ABC News című hírműsorban. "De a feleségem már döntött, az egész a hátam mögött történt" - tette hozzá keserűen.

Fotó: GoFundMe/Bring Leo Home

Így történhetett meg, hogy mindössze a szülés után egy héttel Forrest bejelentette a nejének, inkább válni akar, ha ez az ára annak, hogy magához vehesse a fiát. Aztán egy közösségi adománygyűjtő oldalon új bejegyzést hozott létre, az emberek segítségét kérte, hogy hazaköltözhessen Új-Zélandra a kicsivel együtt, ahol most részmunkaidős állást vállal és közben vigyázni tud a kis Leóra. Kevesebb, mint 24 óra alatt 100 ezer dollárnál is több pénz gyűlt össze, így a pénzből Forrest már bátran el tud indulni a kicsivel és Auckland közelében egy olyan helyet találni, ahol a közelben megoldható a genetikai rendellenességgel született baba későbbi oktatása is.

Ígérete szerint az összegyűlt pénzből azt az összeget, amit nem fog felhasználni, egy örmény árvaháznak adja majd, olyannak, ahol rendszeresen elhagyott Down-szindrómás csecsemőket vesznek fel, és más szervezeteknek is juttat az adományból, amelyek ezeknek a gyermekeknek segítenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.