Drón-videó

Fél kilométerrel a föld felett cserélt izzót

Fél kilométerre mászott fel, hogy kicseréljen egy kiégett égőt - tériszonyosok ne nézzék meg ezt a videót!

2015.01.07 11:00ma.hu

Dél-Dakotát viszonylag egyenletesen sík terep jellemzi (igaz, itt található a Rushmore-hegység is). Éppen ezért messziről észrevehető már az a tévétorony, mellyel nemrég történt egy kis "baj". Ahogy Európában, úgy az Egyesült Államokban is előírás, hogy bizonyos magasság felett kötelező észrevehető jelzésekkel megkülönböztetni az építészeti műtárgyakat.

Nos, az ominózus tévétorony tetején lévő vörös égő kiégett, ez pedig veszélyes lehet az éjszakai légiközlekedés számára. Noha 457 méter (1500 láb) ebben a tekintetben viszonylag alacsonyan van, nem lehet a véletlenre vagy a szerencsére bízni az építmény elkerülését. Vagyis alpinmunkásoknak ki kellett cserélni a tönkrement izzót.

Ezúttal Kevin Schmidtre hárult a feladat, aki a megfelelő biztonsági előírások betartása mellett felmászott és elvégezte a pótlást. Vele tartott azonban egy drón is, mely lélegzetelállító videót készített az eseményről. A nagyfelbontású videót csak az nézze meg, aki nem tériszonyos: garantáltan megdobogtatja az ember szívét még (karos)székben is. Íme:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.