Így kell ezt!

Bestseller-író lett a fiatal YouTube-sztárból

Zoe Sugg első regényéből egy hét alatt 78.000 példány fogyott.

2014.12.06 14:00ma.hu

A Daily Dot pénteken számolt be róla, hogy egy brit YouTube-sztár megdöntötte J.K. Rowling könyveladási rekordját. A 24 éves „Zoella” (valódi nevén Zoe Sugg) Girl Online című bemutatkozó regényéből egyetlen hét alatt 78 000 példányt adtak el. A Nielsen BookScan szerint az elmúlt hat évben, amióta nyomon követik az eladásokat, egyetlen könyvből sem fogyott ennyi ilyen rövid idő alatt. A szakértők szerint a fiatal írónő elsősorban annak köszönheti páratlan sikerét, hogy közel 6,6 millió követője van a videómegosztó oldalon.

Sugg 2009-ben kezdett szépségápolással és divattal foglalkozó videókat megosztani a YouTube-on. Idén megnyerte a Teen Choice Awardot, piacra dobta a saját szépségápolási termékeit, sőt, még a brit Vogue magazin is interjút készített vele. Regénye Penny, egy fiatal bloggerlány történetét meséli el, aki egy New York-i útján beleszeret egy titokzatos fiúba.

www.dailydot.com


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.