Névtelen spermadonorhoz ment feleségül

Előbb lett gyereke a férfitól, minthogy megismerte volna

Hamarabb lett gyereke a férfitól, mint ahogy egyáltalán megismerte volna, most viszont nagy a szerelem közöttük és immár boldog házaspárként neveli közös kislányát a pár.

2014.11.11 08:00ma.hu

Aminah Hartnak nem úgy alakult az élete, ahogy azt kislány korában eltervezte. Bár szeretett volna családot, két fiát is elveszítette: a brit nőnek először a londoni férjétől, majd később egy ausztrál élettársától született egy-egy fia, de mindketten még csecsemőkorban meghaltak. Aztán megtudta, hogy egy ritka genetikai rendellenességet hordoz magában, amely csak a fiúkra van hatással, de ha kislánya születne, ő túlélné. Ezért a most 45 éves nő 3 évvel ezelőtt - akkor már egyedülállóként - úgy döntött, hogy egy utolsó próbát tesz, és egy spermabankhoz fordult segítségért.

Bár az egészségügyi intézmény elméletileg anonim módon kezelte a donorokat, néhány jellemző tulajdonságot és egy rövid bemutatkozást mégis a leendő anyukák rendelkezésére bocsátottak, hogy könnyebb legyen kiválasztani a legmegfelelőbb biológiai apát. Így hát amikor Aminah elolvasta az ausztrál Scott Andersen adatlapját, úgy döntött, ő lehet a legmegfelelőbb a számára felajánlott öt jelölt közül. A férfiról annyit lehetett tudni, hogy egy dél partok közelében található szigeten él és szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozik. A nőt azonban leginkább az fogta meg, hogy Scott azt írta magáról: "boldog és egészséges".

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Miközben lánya egészségesen megszületett, a nőt egyre inkább foglalkoztatta, ki lehet a gyermek apja, ezért az ismert részletek alapján - tudta azt is, hogy ausztrál futball edző a férfi - keresgélni kezdett az interneten. Hogy mennyi időt szánt rá, azt nem részletezte, de az biztos, hogy egyszer csak ott állt, a kezében az apa nevével és elérhetőségével. A kapcsolatot először mégis a hivatalos szerveken keresztül vette fel vele, és elküldte a közös kislányuk képét.

Scott nem lett volna köteles találkozni vele, míg Leila be nem tölti a 18. évét, de látva a csodaszép szőke kislányt, és a hasonlóságot nemcsak önmagával, de a két korábbi házasságából született másik négy gyermekkel is, úgy döntött: mégiscsak találkozik az anyával és lányával. Az első találkozóra Leila első születésnapja után négy nappal került sor Melbourne-ben, aztán megállapodtak, hogy havonta egyszer találkoznak.

Csakhogy rövidesen más érzések is gyúltak a biológiai szülőpárban. "Egyikünk sem várta, hogy megtörténik. Előbb Leilába szerettem bele, és csak utána Aminah-ba" - mesélte a férfi. "Eleinte minden nagyon furcsa volt. De Leila gyönyörű volt. Havonta egyszer találkoztunk, és jó barátságban lettünk, aztán Leila elkezdett apunak szólítani és mindig velem akart jönni."

A marhatenyésztő férfi és a reklámiparban dolgozó nő, valamint közös gyermekük és utána szárba szökkent szerelmük története már a filmesek fantáziáját is beindította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.