Miért rajonganak a klassz műsorvezetők?

Mozira váltanak a rádiósok - titkokról is fellibben a fátyol a Filmünnepen

Popcorn illattal, filmes különlegességekkel, premier előtti vetítésekkel, háttérbeszélgetésekkel és jegyszedő sztárokkal várja a mozirajongókat a Filmünnep - no meg néhány rádióssal is.

2014.10.08 14:00ma.hu

Nemcsak a rádióstúdióban, de a mozi világában is otthonosan mozognak a legklasszabb hazai rádió ismert műsorvezetői: Vágó Piros odavan a stílusos férfi színészekért, Abaházi Csaba a filmzenék rajongója, Szani Rolandot a különleges hangulatú alkotások varázsolják el, Garami Gábor pedig a magyar szinkronhangokra figyel. A Cinema City Filmünnepen október 9. és 12. között a sztárokból lett jegykezelők célja a filmnézés és a moziélmény népszerűsítése.

Abaházi Csaba számára egy-egy filmet a remek zenei élmény tesz még emlékezetesebbé. „A gyerekeim miatt havonta legalább egyszer megnézünk a moziban egy animációs filmet. Ezek közül legnagyobb kedvencem a Verdák, amelyben a filmnyitány alatt Sheryl Crow Real Gone-ja is felcsendül, a Kaliforniába tartó út alatt pedig Rascall Flatts Life is a Highway című dala hallható” – mesélte hazánk egyik legnépszerűbb kívánságműsorának házigazdája.

Szani Roland azokért a filmekért rajong, amelyek annyira elvarázsolják, hogy akár még napokkal később is gondolkodik a mozivásznon történteken. „Azokat a filmeket kedvelem legjobban, ahol nem jeleneteket látok, hanem kerek egész történetet kapok, és egy-egy alkotás különleges képi világa is le tud nyűgözni. Igazi Hobbit-rajongó vagyok, tűkön ülve várom a Gyűrűk ura előzményének befejező részét. Kíváncsi vagyok, mi történik a sárkány kincsével és hogyan végződik a viadal a törpök, tündék és emberek között” – mondta el a műsorvezető.

Fotó: freedigitalphotos.net/noomhh

Garami Gábor rengeteget jár moziba, igazi filmrajongó, aki a szinkronhangokra is figyel. „Egyik kedvenc filmem a Sörgyári capriccio. A főszereplő Pepin bácsit Kern András hangja tette igazán egyedivé és emlékezetessé, a barátaimmal hónapokon keresztül ezt a harsány figurát utánoztuk” – árulta el mosolyogva a műsorvezető.

Vágó Piros a hollywoodi színészek közül Hugh Jackman és Colin Firth alakításaira esküszik. „Hugh Jackman filmjei alapján úgy gondolom, a színészben megvan az a szenzibilitás, amelynek köszönhetően partnere száz százalékosan nőnek érezheti magát mellette. Colin Firth pedig egy igazán stílusos angol úriember, minden alakítása mély nyomot hagyott bennem, különösen az Igazából szerelem című filmben szeretem” – mesélte a délutáni műsor vezetője.

A filmrajongóknak lehetőségük van arra, hogy ne csak a legjobb alkotásokat nézzék meg a Filmünnepen, hanem a fenti klassz műsorvezetőktől vegyék meg belépőjüket: október 9-én 16 órától az Aréna Plázában Abaházi Csabával és Garami Gáborral, október 12-én 19.30-tól az Allee Bevásárlóközpontban Vágó Pirossal és Szani Rolanddal találkozhatnak, október 13-án 18 órától pedig az Aréna Plázában árulja a kedvezményes árú jegyeket a különleges programokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.