Állati világ

A gorillától a csigáig minden lakóját megmérte a londoni állatkert

Kumbukától, a 213 centis és 192 kilós keleti gorillától a legkisebb, kevesebb mint négy milligrammos lakójáig, egy kihalás szélén álló csigáig az állományában lévő mind a 19 ezer egyedet megmérte a londoni állatkert, hogy képet kapjon arról, milyen formában vannak az ott gondozott 758 faj példányai.

2014.08.24 04:30MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/M - Pics

A legnehezebb a fákon és az állatkert látogatói között szaladgáló, kis méretű, csintalan főemlősöket volt megmérni, más példányokkal, egy héthetes, 79 grammos Mindoro-krokodillal vagy épp a kétkilós nagy fülesbagollyal viszont nem voltak ilyen gondok.

Az állatkert legnehezebb lakójának Ellish, a zsiráf bizonyult: ő 457 centis és csaknem egy tonnát nyom - írta az Evening Standard című lap.

Amellett, hogy az éves ellenőrzés céljából felméri az állatok állapotát, a londoni intézmény - a világ legrégebbi, 1828-ban átadott állatkertje - arra is kíváncsi ilyenkor, hogy mely fajnál várható szaporulat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.