Lebukott a hazug vőlegény

Eljátszotta a saját halálát, hogy meglógjon az esküvő elől

Amikor az esküvőről ábrándozó szerelmes nő megkapta a telefonhívást, hogy vőlegénye meghalt, azt hitte, vége az életének és annál rosszabb már nem jöhet. De jött: amikor megtudta, hogy a férfi mégis él.

2014.08.19 16:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Rosen Georgiev

A 23 éves Alex Lanchester 2012 augusztusában ismerkedett meg Tucker Blanforddal a férfi szülővárosában, Connecticutban, amikor az egyébként angol Alex egy évre a tengerentúlra ment tanulni. A fiatalok hamar egymásba szerettek, és mire véget ért a tanév és Alexnek vissza kellett utaznia Nagy-Britanniába, már eljegyezték egymást és úgy tervezték, hogy idén nyáron összeházasodnak. Csakhogy néhány hónappal a tervezett esküvő előtt a lány borzalmas hírt kapott: egy férfi hívta őt fel, Tucker apjaként mutatkozott be, és megtört hangon közölte, hogy a vőlegény meghalt.

Alex akkor már hónapok óta nem látta a még mindig Amerikában élő fiatalembert, de arra egyáltalán nem számított, hogy így ér véget a kapcsolatuk. Az első megrázkódtatásból felocsúdva úgy döntött, visszahívja néhai szerelme szüleit, hogy részvétét fejezze ki, amire a tragédia hírét hallva nem volt ereje. Az igazi döbbenet azonban ekkor érte: a leendő anyósa vette fel a telefont és csodálkozva mondta, hogy fogalma sincs, Alex miről beszél, az ő fia nagyon is él és jól van.

A férfi, aki előzőleg felhívta őt, azt mondta, Tucker autóbalesetben halt meg, depressziós volt és egy kocsi elé ugrott, ám mint kiderült, ez csak egy ízetlen tréfa volt, valójában csak rájött, hogy nem is akarja annyira azt a bizonyos esküvőt, és ezért egy haverjával azt találták ki, hogy elhitetik a lánnyal a halálát. Anyját és apját viszont nem tartotta fontosnak beavatni a nagy tervbe, így történhetett meg, hogy amikor az összetört szívű menyasszony felhívta az ismert számot, a leendő anyósa igencsak elcsodálkozott - és persze akaratán kívül le is buktatta a hazug férfit.

"Utólag visszanézve már tudom, hogy ott voltak az intő jelek, és tudhattam volna, hogy nem fog feleségül venni. De fiatal voltam, szerelmes és naiv" - mondja most Alex, aki már túltette magát a megrázkódtatáson, ám egyelőre nehezen tudja elképzelni, hogy valaha képes lesz megbízni a férfiakban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.