Nem értik, mi rossz van ebben

Porschét szenteltek, most támadják a buddhista szerzeteseket

Össztűz alá került egy csapat buddhista szerzetes, miután kiderült, hogy némi pénzért cserébe megáldották egy gazdag üzletember Porschéját. A milliomos nem akar balesetet szenvedni.

2014.08.13 15:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/hinnamsaisuy

Támadások kereszttüzébe került egy kínai buddhista közösség, miután kiderült, hogy egy jelentősebb pénzösszegért cserébe megáldották az informatikai főnökként dúsgazdaggá lett Tao Hung Porschéját. Az autó megszentelése egyes vélemények szerint része az egyre inkább terjedő új kínai trendnek, melyben drága ingatlanokat és különböző luxus vagyontárgyakat szentelnek meg a vallási csoportok, természetesen pénzdíj ellenében, a lépés ezért országszerte heves haragot váltott ki az emberekből.

Az üzletember állítólag arra kérte a szerzeteseket, hogy áldják meg a kocsit és imádkozzanak azért, hogy biztonságosan vezethesse a járművet, valamint mindig baleset nélkül érhessen a céljához. A lépést kritizálók azonban megjegyezték, hogy ennek az egésznek semmi értelme, mert ha valaki el akarja kerülni a baleseteket, akkor annak a legbiztosabb módja, hogy lassabban közlekedjen, és ne Istenre számítson, munkát adva neki.

"Lehet, hogy rengeteg pénze van, bár már az is kérdéses, hogyan tudott ennyit szerezni, tekintettel arra, hogy az intelligencia kimagasló hiányát mutatja" - jegyezte meg egy internetes kommentelő a hír hallatán. Az eset kapcsán mindenesetre Hung nem nyilatkozik, a szerzetesek pedig azt mondták, hogy a közlekedési eszközök megáldása mindig is része volt a buddhista hagyományoknak. Hozzátették, hogy semmi akadálya nem volt annak, hogy imádkozzanak a férfiért, hogy a Porschéjában mindig biztonságosan haladhasson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.