Szerencse lánya

Tízmilliárd forintnyi nyereményt oszt szét a lottónyertes

Az Euromillions lottó egyik fő észak-írországi nyertese, a munkanélküli Margaret Loughrey 27 milliós, vagyis 10,65 milliárd forintos nyereményéből csak 1 millió fontot (400 millió forint) szándékozik megtartani, a többit szétosztja.

2014.08.05 13:25MTI
Forrás: Wikipedia

Az önzetlen nyertes 13,5 millió fonttól máris megszabadult, a pénzzel szegényeken segített - írja a Belfast Telegraph online kiadása.

Az újságnak elmondta: éppen a munkaügyi központból hazafelé menet vette meg a nyertes szelvényt, amellyel a múlt év végén megütötte Észak-Írország történetének egyik legnagyobb lottónyereményét.

"Tudom, mit jelent nincstelennek lenni. Épp ezért osztom szét a pénzt. Nem hiányozhat az, ami sosem volt meg!" - mondta a nő, aki korábban heti 58 font (23 ezer forint) munkanélküliségi segélyből tengette az életét.

Margaret Loughrey 12 és fél millióval szeretné támogatni városa felújítását, megszépítését. Tervei között szerepel egy impozáns malomépület felújítása a közelben, amellyel a turisták számának növekedését reméli elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.