Össze kell szednie magát a tinisztárnak

Két év próbaidőt kapott Justin Bieber a tojásdobálásért

Össze kell kapnia magát a tinisztárnak, ha a következő két évben nem akarja megsérteni a próbaidő feltételeit. Justin Biebert tojásdobálás miatt büntette meg a Los Angeles-i bíróság.

2014.07.10 10:29MTI

Vandalizmus miatt két év próbaidőre bocsátotta és több mint 80 ezer dollár (18 millió forint) kártérítésre ítélte egy Los Angeles-i bíróság Justin Biebert, aki ellen azért emeltek vádat, mert januárban tojással dobálta meg egyik szomszédja házát. A kanadai popénekes ellen indult eljárás során az ügyészség sokáig nem döntött a vádemelésről, fontolóra vették, hogy bűncselekményért vonják-e felelősségre a 20 éves világsztárt, de szerdán végül vandalizmus szabálysértés miatt emeltek vádat ellene.

Fotó: Miami DADE Police

Az énekes nem emelt kifogást a vád ellen, és nem jelent meg a bíróságon. A helyettes kerületi ügyész szerdán kijelentette, hogy elégedett a vádemeléssel, és a tojásdobálást "rendkívül éretlen, ostoba dolognak" nevezte.

A sztár barátaival tojásokkal dobálta meg egyik szomszédja otthonát a kaliforniai Calabasas egyik lakóparkjában egy januári vita során. A szomszéd háza felé rohanó Biebert és barátait egy biztonsági kamera örökítette meg, de magáról a tojásdobálásról nincs felvétel. Az incidenst követően a nyomozók átkutatták a popénekes otthonát és őrizetbe vették Bieber egyik ott tartózkodó barátját, kábítószer-birtoklás miatt.

A januári tojásdobálást követően az egykori tinibálvány ellen Miami Beachen azért indult eljárás, mert drogos állapotban vezetett, míg Torontóban testi sértés miatt emeltek vádat ellene. Bieber időközben egy Beverly Hills-i lakóházba költözött a kaliforniai lakóparkból. Az ítélet szerint a Grammy-jelölt énekest, akinek hírneve az utóbbi időben alaposan megkopott, a két éves próbaidőn kívül 80 ezer 900 dolláros kártérítésre kötelezte a bíróság, ezen kívül öt napig közérdekű munkát kell végezni, 12 hétig részt kell vennie egy indulatkezelő programban és két évig távol kell tartania magát a sértettől és családjától.

Az ítélet kihirdetése után Bieber jogi képviselői közölték, hogy "Justin örül, hogy végre megoldódott az ügy, és maga mögött tudhatja". Az énekes most már további pályafutására és zenéjére koncentrál - fűzték hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.