Hónapokig kellett volna várnia a tb-re

Ajándékba kapta a többmilliós mosolyát a fogorvostól

Ha nincs a jószívű fogorvos, még ma sem mosolyog a fiatal nő, akinek egy autó ütötte ki a fogait. A társadalombiztosító várólistája miatt akár több hónapot is várnia kellett volna a pótlásra.

2014.07.02 12:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages (Képünk illusztráció!)

Forintra átszámítva több mint 4,6 millióba kerültek azok a műfogak, amelyeket egy jószívű fogorvos teljesen ingyen csinált meg egy 20 éves brit nőnek, aki hónapok óta már az utcára is alig mert kilépni a lakásából. Alex Kerr a teljes frontoldali felső fogsorát elveszítette tavaly novemberben, amikor kerékpározás közben elütötte egy autó, de a sérüléseknél sokkal fájdalmasabb volt neki, amikor megtudta, hogy a brit társadalombiztosító nem tette lehetővé neki az azonnali fogászati kezelést. Azt mondták, egy várólistára tudják őt felvenni, ami ki tudja, mennyi várakozást jelenthetett volna, míg új fogakat kap a teljesen kitört régiek helyére.

A csinos fiatal nő a baleset óta szinte alig hagyta el az otthonát, annyira szégyellte magát, arról pedig végképp szó sem lehetett, hogy mosolyogjon. Ám végül mégis jóra fordult a sorsa, amikor története eljutott Dr. Wynand de Jeger fogorvos fülébe. A doktor ugyanis amikor meghallotta, mi történt Alexszel, felajánlotta, hogy teljesen ingyen beülteti a fogakat, amelyek most teljesen úgy néznek ki, mintha igaziak lennének. A beavatkozás mindent egybevetve 12 ezer fontba került - számolt be a Metro című brit lap.

"A barátommal épp akkor költöztünk új lakásba, amikor a baleset történt, és most végre élvezni is tudom" - mesélte a nő, aki elmondása szerint túlságosan öntudatos volt ahhoz, hogy fogak nélkül el merje hagyni a lakást. "El sem tudom képzelni, milyen lenne, ha nem készültek volna el az implantátummok. A családom egyszerűen nem tudja elhinni, hogy ismét a régi vagyok. A mosolyom semmiben sem hasonlítható ahhoz, amilyen a baleset után volt. Most nagyon boldog vagyok!" - vallotta be hálás mosollyal Alex, aki nem győz köszönetet mondani a jószívű fogorvosnak is, aki önként kereste fel és ajánlotta fel a kezelést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.