Nem is jártak a helyszínen

Hazudott a nagymama: nem rúgták ki a torz arcú kislányt a gyorsétteremből

Egy hete robbantotta a hírt egy nő, azt állítva, hogy hároméves unokáját elküldték a gyorsétteremből az ijesztő arca miatt, ám most kiderült, csalóval állnak szemben a jóhiszemű adakozók.

2014.06.24 12:29ma.hu

Egy ingyenes plasztikai műtétet, több mint 135 ezer dollárnyi adományt, valamint 30 ezer dolláros kártérítést sikerült összekalapolnia alig egy hét alatt egy mississippi nőnek, aki azzal került nemrégiben nemcsak az amerikai lapok címoldalára, de a nemzetközi sajtó figyelmének középpontjába, hogy azt állította: kirúgták a hároméves unokáját az egyik gyorsétteremből az eltorzult arca miatt. Most azonban kiderült, hogy a történetből mindössze annyi volt igaz, hogy Victoria Wilchert valóban kutyatámadás érte április elején, amelynek következtében elveszítette az egyik szemét és az arcán számos torz heg maradt.

Kelly Mullins azt mondta, épp egy orvosi vizsgálaton volt a kislánnyal aznap, majd hazafelé betértek az egyik közeli "csirkés" gyorsétterembe, ahol viszont az egyik alkalmazott odalépett hozzájuk és arra kérte őket, hogy távozzanak, mert a kislány arca "elijeszti a vendégeket". A felháborodott nagymama a Facebookon tette közzé a történetet, amelynek hatására emberek százai fogtak össze és rendeztek gyűjtést a kislány kezelésére, egy plasztikai sebész pedig ingyenes műtétet ajánlott fel - a helyreállító beavatkozások normál esetben több tízezer dollárba kerülnének.

Fotó: Facebook

A kislány esete már a kutyatámadás után felkerült egy online adománygyűjtő oldalra, de ott mindössze 600 dollárt sikerült összeszedni közel két hónap alatt. Valószínűleg ezért találta ki a nagymama a botrányt keltő történetet, amit kellően ki is színezett. Elmesélte például, hogy a KFC-ben egy édes teát rendelt burgonyapürével és mártással azon a május 15-i napon, és amikor a helyi tévé felkapta az esetét, dühösen jegyezte meg, hogy soha többé nem fog betérni nemcsak abba az étterembe, ahonnan elzavarták őket, de a lánc egyetlen másik tagjába sem - hiába kért a vezetőség nyilvános bocsánatot az ügy kipattanásakor.

Csakhogy közben a cég belső vizsgálatot is indított, hogy kiderítsék, melyik alkalmazottat kell felelősségre vonni, vagy adott esetben kirúgni a felháborító viselkedésért, és ekkor derült ki, hogy a nő története merő hazugság. Jackson városban két ilyen étterem van, ám sem a nő által megnevezettben, sem a másikban nem rögztítették a belső kamerák, hogy a kislány és nagymamája a kérdéses napon ott járt volna, és nem találtak olyan tanút sem, aki emlékezett volna az egyébként feltűnő arcú gyermekre az étteremben. "Egész egyszerűen ez nem történt meg" - mondta egy forrás.

A csalás ráadásul messzebb mutat, mint az adakozó kedvű emberek megtévesztése: a hazugság miatt a két Jackson-beli étterem dolgozói és vezetői az elmúlt héten számos halálos fenyegetést kaptak, zaklatták őket és volt, hogy italokat dobtak be az autós kiadóablakon. Azt egyelőre nem tudni, milyen büntetésre számíthat a nagymama, akinek tettét most már a hivatalos szervek vizsgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.