Hihetetlen módon megúszta a katasztrófát

Túl hangos volt a zene, nem hallotta a tornádót

Hatalmas szerencséje van egy amerikai tinédzsernek, akire szó szerint észrevétlenül csapott le egy tornádó: fűnyírás közben egész egyszerűen nem hallotta meg a közelgő katasztrófát.

2014.06.10 12:29ma.hu
Fotó: Wikipedia (Képünk illusztráció!)

Annyira belemerült a fűnyírásba, no meg a fülében harsogó zenébe a 18 éves coloradói fiatal, hogy mire észrevette a közelgő tornádót, már túl késő volt. A trinidadi Wyatt Schrepfer egy fülhallgatót dugott a fülébe, úgy hallgatta a zenét, miközben a gyepet nyírta, és nem vette észre a háta mögött kialakult 177 km/h sebességgel forgó, de lassan haladó tornádót. Csak akkor figyelt fel az addigra szinte szó szerint karnyújtásnyira lévő természeti katasztrófára, amikor a tornádó peremén lévő szél lefújta a kalapot a fejéről.

"A traktor motorháztetője felcsapódott, és amikor felegyenesedtem, hogy visszahúzzam, a kalapom elrepült mögém. Ekkor fordultam meg és megláttam [a tornádót]. Az első reakcióm az volt, hogy valahol fedezéket keressek" - mesélte a fiú a KRDO című tévécsatorna műsorában. Csakhogy addigra a homoktölcsér olyan közel volt, hogy a fiúnak esélye sem volt biztonságos helyre menni, csak annyi ideje maradt, hogy lebukjon a traktor mögé és a földön fekve vészelte át, amíg a tomboló erők elhaladtak. A hírek szerint ugyan kisebb sérülést szenvedett a hátán, de szemmel láthatóan épségben túlélte a potenciálisan halálos vihart.

Az amerikai meteorológiai intézet szerint a tornádó olyan erős volt, hogy útja során több villanyoszlopot is kettétört. 1983 óta nem volt tornádó Trinidad környékén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.