Orális véleménynyilvánítás

Szexshop nyílik a parlament közvetlen közelében

A "Felnőttek világa" nevű szexshop-hálózat üzletet nyit Fokvárosban, a Dél-afrikai Köztársaság parlamentjének közvetlen közelében, ami ellen hevesen tiltakozott a kormányzó Afrikai Nemzeti Kongresszus párt.

2014.05.28 23:30MTI
Forrás: Wikipedia

"Egy efféle üzlet megnyitása a parlament tőszomszédságában nem tesz jót a politikai intézmény jó hírének és feddhetetlenségének" - tiltakozott közleményében a dél-afrikai kormánypárt.

Hozzátették, hogy a bolt közelsége a törvényhozás épületéhez sértheti némelyek erkölcsi érzékenységét és vallási meggyőződését, valamint eltántoríthatja az embereket a parlament felkeresésétől, hiszen az épület mindenki számára nyitott, és napjában többször látogatják iskolás korú gyermekek, vallási közösségek tagjai, illetve turisták.

Az ANC felháborodott nyilatkozata csupán néhány órával azután látott napvilágot, hogy a The Sowetan nevű helyi lap gunyoros cikkben számolt be arról, hogy ez alkalommal senki nem talált semmi kivetnivalót abban, hogy a boltocska cégére kedden megjelent egy parlamenthez közeli épület homlokzatán.

A "Felnőttek világa" 2004-ben egyszer már kénytelen volt lehúzni a rolót ugyanezen a környéken, miután az ANC képviselői a fiatalok védelmére hivatkozva betiltották az üzlet tevékenységét.

A kormánypárt azt követeli Fokváros önkormányzatától, amelyet az ellenzék legfőbb erejét adó Demokratikus Szövetség (DA) igazgat, magyarázzák meg, hogyan engedélyezhették a szexshop működését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.