Hajszálnyi remekmű

Íme, a világ legkisebb képregénye: egy hajszálon!

A lézernél is finomabb és pontosabb eszköz segítségével készült el a világ legkisebb képregénye, amelyet a szerző egy emberi hajszálra rajzolt. A történet 12 kockából áll.

2014.05.07 16:45ma.hu
Fotó: YouTube

Ne gondoljanak valami nagyívű történetre, és a grafika sem olyan kifinomult, mint sok, legendásan szépen megrajzolt képregénynél, de kétségtelen, hogy az EHSM (Exceptional Hardware Software Meeting) elnevezésű technikai konferencia szervezői kitettek magukért, amikor a június 27-én kezdődő eseményre elkészítették a beharangozót.

A hamburgi programsorozat fő témája a technikai varázslatok körül forog, és mi más bizonyíthatná jobban a különleges lehetőségeket, mint egy képregény, amit fókuszált ionsugárral, a lézernél is vékonyabb és finomabb "rajzeszközzel" készítettek egy emberi hajszálra.

A hajszál átlagos kerülete 80 mikrométer, erre rajzolták rá a parányi képeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.