Elriasztják a madarakat

Majmokat vet be bázisainak "tisztán tartására" a kínai légierő

A veszélyforrást jelentő költözőmadarak elriasztására majmokat vet be a kínai légierő pekingi bázisán.

2014.05.07 12:27MTI
freedigitalphotos.net/antpkr

A majmok legfőbb haszna a madarak fészkeinek eltávolítása és a madarak elriasztása - nyilatkozták a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) hivatalnokai a sajtóban. A szárnyasok gyakran fészkelnek a bázis gépeinek motorjába vagy hajtóművébe, ami komoly veszélyforrást jelent.

A madarak távoltartása korántsem könnyű feladat: korábban a katonák maguk kényszerültek a fára mászásra s a fészkek eltávolítására, de a szárnyasok elriasztására fény- és audióberendezéseket is bevetettek.

Az akciók komolyabb sikerrel nem jártak, így döntöttek a majmok alkalmazása mellett. A beszámolók szerint a kísérleti jelleggel "rendbe állított" első két majom csaknem kétszáz fészket távolított el, illatuk pedig a madarakat a további fészekrakástól is elriasztja.

A kínai internetet az elmúlt napokban bejárta a katonák által kézen fogva vezetett makákók képe, akik máris "hírességnek" számítanak az éterben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.