Több évtizedes házasságnak vetettek véget

Válás lett a gyilkosság vége: a feleség nem tudott megbocsátani

Egy ideje már nem volt túl rózsás a viszont a házaspár tagjai közt, de az utolsó cseppet az jelentette a pohárban, amikor a férj egy vita hevében pisztolyt rántott és lelőtte az asszony kedvenc birkáját.

2014.04.09 07:51ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/artur84

Bíróság elé került a gyilkos férj, ám nem a büntetőjog miatt csaptak le rá, hanem felesége nyújtotta be ellene az iratokat, mégpedig válóper formájában. A 70 éves osztrák nő akkor sokallt be, amikor egy házastársi vita közben a 68 éves férj a dél-franciaországi otthonukhoz közel lelőtte a nő háziállatként tartott kosát. A jómódú házaspár folyamatosan ingázott Anglia, Franciaország, Ausztria és Libanon közt, az üzletemberként dolgozó férj szenvedélyes fotós hírében áll, és rajong a finom borokért is. Feleségéért már kevésbé, a hírek szerint kapcsolatukat évek óta viharok tarkították, de a nő eddig még mindent elnézett, ebben alighanem a férje által biztosított életszínvonal is szerepet játszott.

A kos megölése után az asszony azonnal beadta a válópert, az Austrian Times című osztrák hírhonlap értesülései szerint ebben évi 393 ezer font (145,5 millió forint) költségtérítést követel a férjétől, hogy legyen miből fenntartania egy másik lakást és kocsit Londonban, ruhákat, cipőket és egyéb holmikat vásárolhasson, valamint elutazhasson kipihenni az év közbeni fáradalmakat valamely egzotikus helyre. Az összegen felül további 18 ezer fontot követel, ebből az éttermi számlákat fizetné ki.

A nő az Egyesült Királyságban nyújtotta be a papírokat, a férj viszont Ausztriában intézi a válópert, amelynek oka, hogy mindkét fél úgy véli, az adott ország bírósága az ő érdekeinek jobban megfelelve fog ítélkezni. Egyelőre tehát még az sem tisztázott, hogy az elidegenedett házastársak ügyében melyik ország bírósága jogosult dönteni, ugyanakkor az osztrák lap emlékeztetett rá, hogy erre a törvény lehetőséget ad nekik, az országok közti válópert számos országban engedélyezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.