Elaludt az őr

Megmászta a One World Trade Centert, de bent már rendőrök várták

Letartóztattak egy 16 éves fiút a még épülő New York-i One World Trade Center, az Egyesült Államok legmagasabb épületének megmászásáért. A fiú rajong az extrém sportokért és ezért szegte meg a szabályokat.

2014.03.21 15:26MTI
youtube.com

A New Jersey állambeli Weehawkenben élő Justin Casquejo a fényképezőgépével együtt mászott át az építkezési területet övező kerítés apró lyukán vasárnap hajnalban - mondta el Joseph Pentangelo, a New York-i és a New Jersey-i kikötői hatóság szóvivője. A 16 éves fiú az állványzatra felkapaszkodva jutott be az épületbe, lifttel ment a 88. emeletig, majd a lépcsőt használva jutott fel az 541 méter magas épület antennájához.

A szóvivő nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a felhőkarcoló felső emeletein szolgálatot teljesítő biztonsági őr valóban aludt-e az incidens során, ám elmondta, hogy az őrt azóta elbocsátották. A kikötői hatóság az épületen belül tartóztatta le Casquejót, nagyjából két órával azután, hogy a fiú először belépett a toronyba.

A New York Post című amerikai lap szerint Casquejo azt írta Facebook-oldalán, hogy rajong a parkourért - extrémsport, amelyben városi akadályokon keresztül kell eljutni minél gyorsabban egyik helyről a másikra -, és képeket is közzétett magáról, amelyeken a felhőkarcolóval a háttérben pózol. A fiú profilját mára eltávolították.

A One World Trade Center a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban összedőlt ikertornyok helyén felhúzandó épületegyüttes legmagasabb tornya. A kikötői hatóság több millió dollárt költ a 104 emeletes felhőkarcoló védelmét szolgáló biztonsági intézkedésekre. A még épülő torony a tervek szerint idén nyitja meg a kapuit, de már tavaly november óta az Egyesült Államok legmagasabb épületének címét viseli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.