Kétséges elismerés

Kíváncsi a legidétlenebb könyvcímre?

A britek még ebben a témában is tartottak szavazást és bizony elég erős volt a mezőny. A győztes mű a randik toalettetikettjét boncolgató írás. Lehet szemezgetni.

2014.03.21 13:29MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A 2014. évi Diagram-díj győztese olyan döntősöket utasított maga mögé, mint az Are Trout South African? (Dél-afrikai-e a pisztráng) című novellagyűjtemény, amelyben Duncan Brown egy hal szemszögéből indul identitáskeresésre, valamint a New York kisboltosainak macskáit bemutató Working-Class Cats: The Bodega Cats of New York City (Munkásosztálybeli macskák: New York bodegáinak cicái) című írás.

Az idei győztes, a How To Poo on a Date (Hogyan kakáljunk randevún) című könyv szerzői toalettetikett-tanácsokat adnak romantikus találkozások idejére.

A pénzjutalommal nem járó díjat a The Bookseller brit könyvpiaci szaklap és honlap alapította és gondozza. "Az olvasóközönség bölcsen döntött. Nem csupán olyan címet választott, amely tökéletesen megragadja a díj szellemiségét, hanem egy kézikönyvet, amely átsegítheti az embert az élet legnagyobb kihívást jelentő, legérzékenyebb pillanatain" - húzta alá egy sajtóközleményben Horace Bent, a díj gondozója.

A díjat 1978-ban alapították az akkori Frankfurti Könyvvásáron és 2000 óta a közönség szavazza meg a győztest. Az elismerés feltétele, hogy a mű komoly tartalommal bírjon, a cím pedig szintén "ne tréfából legyen idétlen". Az első nyertes cím a Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice (A meztelen egerekről folytatott második nemzetközi tanácskozás jegyzőkönyvei) volt.

Tavaly a Goblinproofing One's Chicken Coop (A tyúkketrec lidércállóvá tétele) címet ítélte a legfurábbnak a nagyközönség. A korábbi nyertesek közt van a Cooking with Poo (Sütés-főzés Kakival), amelyet egy Poo keresztnevű bangkoki lakos választott thai szakácskönyve címéül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.