Árvíz nehezíti az iskolába jutást

Vietnam: ahol zsákban hordják iskolába a gyerekeket

Vietnamban szigorúan veszik az előírásokat, az iskolai egyenruhának mindig tisztának és száraznak kell lennie, és ez alól az sem ad felmentést, ha árvíz sújtja a falvakat. A leleményes szülők azonban megoldották.

2014.03.21 07:31ma.hu
Fotó: LiveLeak

Sajátos módon oldják meg az árvíz sújtotta vietnami falvakban, hogy a gyermekek ne szegjék meg a szigorú iskolai előírásokat a felnőtteknek is nyakig érő áradáskor sem. A szabályok értelmében a gyerekeknek mindig tiszta és száraz egyenruhában kell megjelenniük az iskolában, ám a Dien Bien tartományban vannak olyan települések, mint például Sam Lang falu, ahol szó szerint lehetetlen szárazon átjutni a sűrűn hömpölygő vízen.

Pontosabban lehetetlen lenne, ha a szülők némelyike nem lenne olyan leleményes. Egy apa azonban kitalálta, hogyan oldhatja meg csónak nélkül a száraz átjutást: egy vastag műanyag zsákba ülteti bele a gyermeket, majd nyakig elmerülve a vízben, de a zsákot végig a víz tetején tartva a kislány rendezetten jut át a túlpartra, hogy aztán folytassa az útját az iskolába.

A tanárok szerint egyébként teljesen normális, amit a férfi tesz, mondván, nincs más módja annak, hogy a tanulók szárazon átjussanak, a megáradt patak fölött nincs olyan híd, ami ellenállna az árvíznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.