Drogpótlóval akarták elhallgattatni a kislányt

Metadonnal itatták meg a kétéves babát - többé már soha nem sír

Nem tudták elhallgattatni az egyre keservesebben síró kétéves kislányt a súlyos heroinfüggő szülei, ezért nagy valószínűséggel metadonnal itatták meg. A baba most már örökre megnyugodott...

2014.03.07 17:29ma.hu


Amikor a mentők kiérkeztek, a baba még élt, de röviddel a kórházba érkezés után szívrohamot kapott és meghalt. A rendőrség most halált okozó gondatlansággal vádolja a szülőket, akik a gyanú szerint metadonnal itathatták meg a kétéves kislányt. Sophie Jones szülei, a 29 éves Michelle King és a 41 éves Barry Jones egyaránt súlyos heroinfüggőségben szenvednek, a szomszéd szerint a drog helyettesítésére szereztek metadont, és az elsődleges vizsgálatok arra utalnak, hogy a szert a baba bögréjébe öntötték, így itta azt meg a síró kislány. Az igazságügyi boncolás nem mutatta ki egyértelműen a halál okát, most a bögrét vizsgálják a toxikológiai szakértők - számolt be a Daily Mail című brit lap.

A nyomozók úgy sejtik, hogy amikor a gyógyszer megitatása után a kisgyermek rosszul lett, a szülők még a mentők kiérkezése előtt, vagy röviddel utána odaadhatták egy közeli ismerősnek a többi gyógyszert, ezért nem találtak belőle a lakásban semennyit. Ugyanakkor a média nyilvánosságát felhasználva figyelmeztették azt, aki rejtegeti a metadont - amennyiben tényleg az volt a gyilkos szer -, hogy szolgáltassa be a hatóságoknak, mert rendkívül veszélyes anyagról van szó. "A halál oka egyelőre még nem felderített, és Sophie halálának okát nem is fogjuk tudni addig, amíg nincsenek meg a toxikológiai vizsgálat eredményei" - jegyezte meg Paul Mar főfelügyelő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.