Szembeszáll a perverzekkel és a feledékenyekkel is

Robotzsarukkal vágna rendet a japán rendőrség

Furcsa ötlettel állt elő a tokiói rendőrség: rekámhirdetésben keresnek új tagokat az állományba, de nem ám akármilyen rendőröket várnak. Fel akarják állítani a robotzsaru-egységet!

2014.02.26 07:40ma.hu
Fotó: YouTube

A zsúfolt tömegközlekedési eszközökön egyre nagyobb problémát jelentenek a japán nők számára a melléjük dörgölőző szatírok, ám a zaklatás ellen eddig nem tudtak hatékonyan fellépni. A japán rendőrség viszont most új megoldással rukkolt elő: reklámfilmet készítettek, amelyben robotzsarukat toboroznak a metrón garázdálkodó perverzek ellen. "A Robocop az igazság kalapácsa a molesztálással fenyegetett nők számára" - szól a hirdetés szlogenje. A robotzsarunak jogában áll azonnal letartóztatni a törvényszegőket, ha tetten éri.

De nemcsak a büntetés lesz a feladata: kötelessége lesz például figyelmeztetni a feledékeny utasokat, hogy ne hagyják a csomagjaikat a metrón, sőt, az autósokat is arra inti majd, hogy ne hagyjanak értéktárgyat a kocsiban látható helyen.

A reklámfilm ötletét egyébként nem a véletlen szülte: mostanában mutatják be a legendássá vált történet legújabb feldolgozását világszerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.