Kórházba ment

Leopárd okoz pánikot egy indiai nagyvárosban

Elszabadult leopárd tartja rettegésben egy észak-indiai nagyváros lakóit, a tülekedésben már többen megsérültek.

2014.02.25 10:07MTI

Az 1,3 milliós Mirát (Meerut) iskoláit és piacait is zárva kellett tartani hétfőn, miután előző nap a közeli vadonból a városba kóborolt a nagymacska.

Az NDTV indiai televízió szerint a ragadozó jelenléte akkora pánikot okozott, hogy az összecsődült embertömeget a rendőrség csak bambuszbotokkal tudta kordában tartani, a tülekedésben hárman - más források szerint hatan - meg is sérültek.

Az állat még vasárnap egy katonai kórházba is beszabadult, melynek 11 páciensét biztonságos helyre menekítették. A leopárdot sikerült bezárni a kórház területére, az állatnak azonban végül - az őrök figyelmét elkerülve - mégis sikerült megszöknie egy ablakon át, és azóta kikerült a hatóságok látóköréből.

A vadállatot jelenleg több csapat is keresi a városban.

Indiában az elmúlt években több embert is megtámadtak leopárdok és tigrisek. A támadások hátterében az állatok élőhelyeinek folyamatos zsugorodása és a városok terjeszkedése áll. Múlt hónapban egy tigris tíz embert ölt meg az ország északi részén.

Rettegnek az emberek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.