Koppenhága

Hiábavaló volt a kampány: kivégezték, tigriseledel lett Mariusból

Mariust a tigriseknek fogják felszolgálni, akik a való életben a lakóhelyeik távolsága miatt aligha tudnak zsiráfhúst kóstolni. Hiszen "szörnyű butaság lett volna kidobni több száz kiló húst".

2014.02.09 12:12ma.hu
Forrás: youtube.com

Az állatvédők hangos tiltakozása, és a több ezer ember által aláírt online petíció ellenére kivégezték a koppenhágai állatkert kölyökzsiráfját, a 18 hónapos Mariust - írja az index.hu. Egy svéd és egy brit állatkert is megpróbálta megmenteni az utolsó pillanatban, új otthont kínálva neki, mindhiába.

Az állatot a szigorú európai állatkerti szabályozás miatt kellett megölni, ami a beltenyészettől védi az állatkerti populációkat. Ahhoz, hogy a koppenhágai zsiráfszaporulat genetikailag tiszta és egészséges maradjon, Mariust egy másik állatkertbe kellett volna szállítani, de senki nem akarta megvenni.

Marius kivégzése bénítópisztollyal történt, mivel a méreginjekció tönkretette volna a húsát. Így azonban a zsiráf élelemül szolgál majd az állatkert ragadozói számára, akárcsak a vadon élők esetében. Igaz, Mariust a tigriseknek fogják felszolgálni, akik a való életben a lakóhelyeik távolsága miatt aligha tudnak zsiráfhúst kóstolni.

Az állatok jogaiért küzdő civil szervezetek barbarizmust kiáltanak, a dán állatkert tudományos igazgatója a BBC-nek nyilatkozva azonban azt mondta, álszent a felháborodás. Ez a gyakorlat segít az állatkerti zsiráfcsapat egészségesen tartásában, és érdekes módon az ellen senki nem tiltakozik, hogy a szomszédos vadasparkban évi 7-800 szarvast ölnek meg a populáció kordában tartása miatt. "Szörnyű butaság lett volna kidobni több száz kiló húst" - védte meg a tigrisek ebédjét Bengt Holst.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.