Megmentette a haldokló életét

Szatírnak vélte a hörgő férfit, pedig haldoklott

Amikor csörgött a telefon, de csak hörgést lehetett a vonal túlsó végéről hallani, a nő azt hitte, valaki szórakozik vele. De aztán megszólalt benne a vészcsengő és rájött, hogy nagy a baj.

2014.02.07 15:29ma.hu

Egy vadidegen férfi életét sikerült megmentenie egy nőnek, aki először lecsapta a kagylót, azt gondolván, hogy egy szatír szórakozik vele. Az 56 éves, Hartlepoolban (Anglia) élő Mary Readman először nem tudta mire vélni, amikor megcsörrent a telefonja, de a vonal túlsó végéről nem hallatszott más, csak artikulátlan hörgés. Az asszony ezért először lecsapta a kagylót, de aztán valami különös érzése támadt, ezért visszahívta a kijelzőn látott számot - és újra ugyanazt a furcsa zihálást hallotta. Ekkor jött rá, hogy valami nagy baj van, ezért rögtön a rendőrséget tárcsázta és elmondta azt a kevés információt, amit tudott: a fura hangokat, és a hívó fél telefonszámát.

A rendőrök azonnal elindultak az 59 éves Ged Hall házához, ahol senki nem nyitott nekik ajtót, ezért lábbal rúgták be a bejáratot - és ott találták a földön fekve, szinte teljesen öntudatlan állapotban a férfit. Akkor már 36 órája lebegett élet és halál közt, mert egy vérrög jutott az agyába, emiatt nem tudott már beszélni sem és csaknem teljesen lebénult. A rendőrök azonnal mentőt hívtak és a kórházban sikerült egy sürgősségi műtét során megmenteni az életét.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Nagyon sokkal tartozom neki. Eszméletlen voltam. Amikor felébredtem, a padlón feküdtem. Megpróbáltam felkelni, de nem tudtam. Nem tudtam kiáltani vagy az ajtóig eljutni, semmi egyebet" - mondja a férfi fél évvel a majdnem tragikus eset után. Most találkozott először a vadidegen nővel, aki megmentette az életét, és tisztában van vele, hogy ha az asszony megmarad abban a hitében, hogy csak egy részeg szórakozik vele vagy valaki rossz tréfát űz, akkor Hall talán ma már nem is élne.

Azelőtt nem ismerték egymást, noha ugyanabban a városban laktak, de ahogy Mary mondja, csak elsétáltak volna egymás mellett, ha valaha szembe mennek egymással az utcán. Amikor az eszméletlenül fekvő férfi másfél nappal az agyát elérő vérrög után félig-meddig eszméletre tért, azt gondolta, felhív valakit, hogy segítséget kérjen. Az egyik számot azonban rosszul ütötte be, így sikerült felhívnia az ismeretlen nőt.

Az életveszélyes helyzetből csak egy kb. 20 másodperces "bizarr, búgó hangra" emlékszik, aztán a következő 36 óra teljesen kiesett az emlékezetéből. Az eszméletvesztés még pénteken délelőtt történt, aztán szombat este volt, mire a jobb oldalára már teljesen béna férfi a telefonhoz vonszolta magát és tárcsázta a tőle alig három kilométerre lakó nőt. Miután Mary letette, de egy szokatlan megérzés hatására mégis visszahívta a férfit, hiába kérdezgette, jól van-e, csak nyögés volt a válasz, ezután hívta a rendőrséget. Éjfél után telefonáltak neki, hogy a férfi már kórházban van és megköszönték, amit tett - írta a Daily Mail.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.