Nem tudják, miért adakozott a vendég

5-5000 dollárt adott a pincéreknek - "tanulásra és amire kell"

Fogalma sincs egyik szerencsés kiválasztottnak sem a három közül, mi állhat a titokzatos adományozó tettének hátterében, de fejenként ötezer dolláros csekket kaptak a pincérek, hogy megvalósíthassák álmaikat.

2014.02.04 12:27ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Három felszolgáló kapott fejenként 5-5000 dollárról szóló csekket egy titokzatos nőtől, akinek csak a nevét tudják - azt is a csekk miatt -, de indokait nem, mindenesetre a kiválasztott pincérek előtt most megnyílt a lehetőség, hogy megvalósítsák álmaikat. Az Illinois állambeli Caledoniában működő családi étteremben szombat délután épp gyér volt a forgalom, amikor besétált egy nő, és egy-egy csekket nyomott a 25 éves Amy Sabani, a 23 éves Sarah Seckinger és a 28 éves Amber Kariolich kezébe.

Sabani az egyik helyi lapnak elmondta, hogy amikor először ránézett a kis papírdarabra, azt hitte, 500 dollár van ráírva, de aztán ahogy jobban megnézte, rájött, hogy valójában 5000 dollárt akar neki adni a nő, ezért azt mondta, nem fogadhatja el. Az adakozó viszont erre azt felelte, hogy ezt a pénzt költse iskolára és "minden másra az életben". A pénz Seckinger kisasszonynál is célba talált: ő már csak fél évnyire volt a diplomától, amit bűnügyi jogászként akart megszerezni, de a tandíj túl magas volt, ezért kimaradt az egyetemről. Most visszamehet és befejezheti a tanulmányait - adta hírül a News13 című internetes hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.