Állatkert

Nem bírta tovább a korelnök víziló

Közel hatvanéves korában elaltatták a világ vélhetően legöregebb állatkerti vízilovát, egy Blackie nevű hímet. Az állat évtizedekkel ezelőtt került Afrikából az Egyesült Államokba, Ohióba. Itt az állatkert egyik legnépszerűbb lakója lett. Sajnos azonban betegsége miatt most el kellett altatni, megkímélve ezzel a hosszú szenvedéstől.

2014.01.15 10:15MTI

A clevelandi Metroparks Zoo tájékoztatása szerint az állat hétfőn szenderült jobblétre. Elaltatni azért kellett, mert idős kora miatt sokat betegeskedett.

Az 59 évesre becsült Blackie egy tanzániai rezervátumban született, 1955-ben került Afrikából Amerikába, ahol három hímet nemzett.

A vízilovak rendszerint 30-40 évig élnek, fogságban azonban tovább is megmaradhatnak. 2012-ben szintén az Egyesült Államokban pusztult el a világon akkor legidősebbként nyilvántartott víziló, egy nőstény, amely az Indiana állambeli Evansville állatkertjében lakott. Donnát szintén elaltatták, mert súlyos ízületi gyulladás gyötörte és veséje sem működött jól.

Blackie-vel ellentétben Donna Amerikában született, 1951-ben Memphisben jött a világra. 1956-ban költöztették Evansville-be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.