Elnézést kért "A Féreg"

Rodman sajnálja, amit Észak-Koreában mondott

Dennis Rodman, az NBA amerikai profi kosárliga volt sztárja bocsánatot kért azért, amit az Észak-Koreában bebörtönzött amerikai misszionáriusról, Kenneth Bae-ről mondott.

2014.01.09 09:38MTI
MTI

Rodman más, volt NBA-játékosok és utcai kosarasok társaságában hétfőn érkezett Phenjanba, hogy szerdán "ajándékmérkőzést" játsszon az észak-koreai öregfiúk-válogatott ellen az ország vezetője, Kim Dzsong Un (feltehetően) 31. születésnapja alkalmából. A CNN műsorvezetője azt kérdezte tőle: megpróbálta-e latba vetni befolyását az Észak-Koreában több mint egy éve fogva tartott Kenneth Bae szabadon bocsátása érdekében.

A jelentések szerint a súlyosan beteg amerikai keresztény misszionáriust "államellenes bűncselekmények" miatt tartóztatták le 2012 novemberében, és tavaly májusban 15 évi kényszermunkára ítélték, ám az ellene felhozott konkrét vádak továbbra sem ismeretesek.

Az interjúban, amelyben Rodman számos trágár szót használt, erre a kérdésre azt válaszolta: "A frászkarikát érdekel engem, hogy ön mi a fészkes fenét gondol. Egy nap ez az ajtó meg fog majd nyílni, amiért ez a tíz fiú itt van."

Rodman a CNN szerint azt közölte utólag: "Szeretnék bocsánatot kérni, teljes felelősséget vállalok" a történtekért. Hozzátette, hogy számára stresszes volt az a nap, és emiatt ittas volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.