Mázli

120 millió eurót nyert a lottón egy 20 ezres kisváros

A 80 millió eurós főnyereményen kívül az idén először kiosztott 40 millió eurós különnyeremény is a Lugo megyében fekvő Monforte de Lemos munkásvárosba került, amely hétfőn egy emberként ünnepelte a váratlan pénzesőt.

2014.01.06 21:01MTI

Egy húszezer lakosú galíciai kisváros 120 millió eurót (36 milliárd forint) nyert a hagyományos vízkereszti lottón, a Kisdeden (El Nino), amely számos településnek hozott pénzesőt szerte az országban annak ellenére, hogy a gazdasági válság miatt a tavalyi 840 millió euró helyett idén csak 560 millió euróra rúgott az össznyeremény. A 80 millió eurós főnyereményen kívül az idén először kiosztott 40 millió eurós különnyeremény is a Lugo megyében fekvő Monforte de Lemos munkásvárosba került, amely hétfőn egy emberként ünnepelte a váratlan pénzesőt.

A polgármester szerint a nyertes szelvényekből szinte mindenki vásárolt, a pénzből sok problémájukat megoldhatják az emberek, a nyeremény "bátorságot és önbizalmat ad az egész városnak". A Kisded-lottó nyertesei között sok a szegény vagy munkanélküli ember - jelentette a dpa. A 3200 lelkes andalúziai Luque településen például olajbogyó-szüretelő napszámosok egy nagyobb csoportja hagyta abba a munkát egy nagyobb lottónyeremény hírére.

A nyertesek örömét az sem tudta elrontani, hogy a válság miatt tavaly óta a 2000 euró feletti nyeremények 20 százalékát az állam elvonja adó formájában. Spanyolországban rendezik meg a világ legrégebbi és legnagyobb lottójátékát, a tavaly 201. alkalommal kihúzott El Gordót (A Kövér), amelyen 2,2 milliárd euró (660 milliárd forint) össznyeremény talált gazdára röviddel karácsony előtt. A vízkereszti El Nino-lottót 1941 óta rendezik meg, mindkét lottóhúzás a tévéképernyők elé ülteti a 46 milliós spanyol lakosság jórészét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.