Szilveszter előtt született a fura állat

Két fejjel született, sztár lett a mutáns borjú

Egy hét alatt valóságos sztárrá vált a kétfejű borjú, miután a marokkói sajtó beszámolt róla: most mindenki az aprócska faluba zarándokol, hogy legalább egyetlen pillantást vethessenek a különleges állatra.

2014.01.06 08:29ma.hu
Fotó: YouTube

Egy apró marokkói faluban, Sefrouban látta meg a napvilágot ez a kétfejű borjú, a december 30-i születés és az akkor már küszöbön álló új év tiszteletére az állat a Sana Saida nevet kapta, ami arab nyelven annyit tesz: boldog új évet. A különleges mutánsra a születése óta eltelt egy hét alatt máris tömegek keltek útnak, hogy láthassák a kétfejű borjút, a régióban valóságos sztárrá vált. A borjúnak egyébként mindkét feje teljes funkciójában működik, mind a két szájával képes enni is.

Az állatnak egy úgynevezett polycephaly nevű genetikai rendellenesség miatt alakult ki a két feje, az állatorvosok úgy vélik, hogy egy ikervemhességnek indult, de rosszul végbement osztódás okozta a furcsa külsőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.