Az utcán él Santana ex-dobosa

A hajléktalan zenész ismét együtt játszik a gitárlegendával

Egy a San Francisco-i tévéadó riportere összehozta a világhírű gitárost, Carlos Santanát korábbi zenésztársával, aki jelenleg Oakland utcáin él.

2013.12.23 13:42ma.hu

Stanley Roberts éppen az illegális szemétlerakásról készített riportot, amikor találkozott Marcus „A Csodálatos” Malone-nal, Santana egykori ütőhangszeresével. Az újságíró először nem hitte el a hajléktalan férfi állítását, miszerint a Santana Blues Band a hatvanas években az édesanyja garázsában kezdett el zenélni, de később utánajárt a történetnek, ami igaznak bizonyult.

A múlt pénteken aztán Roberts elvitte Santanát a táborhelyre, ahol Malone lakik. „Nem is tudod, hogy mennyire félek, amiért így látsz” – mondta Malone csöndesen, miután a két zenész összeölelkezett. „Örülök neked” – válaszolta Santana. „Megtiszteltetés a társaságodban lenni”.

Santana szerint Malone komoly hatással volt az afro-latin muzsikára. A férfi kongán játszott Santana első lemezén, de 1969-ben kilépett a bandából, később emberölésért börtönbe is került. A két férfi az óta nem találkozott, de Santana azonnal megígérte, hogy egy pár kongát juttat el a férfinak, és azt is elképzelhetőnek találja, hogy közös lemezt adnak ki. Az ötletet a korábbi zenekari tagok is jónak találják, akik a hírek felröppenése után szintén megkeresték zenésztársukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.