Megéri a kuponokat gyűjtögetni!

Fillérekért vásárolt százezres értékű árut, aztán szétosztogatta a szegényeknek

Érdemes gyűjtögetni és okosan felhasználni a vásárlási kuponokat, ahogy ezt egy brit fiú bebizonyította: 572 fontnyi (203 ezer forint) árut vásárolt, de csak 4 pennyt fizetett érte - aztán az egészet odaadta a szegényeknek.

2013.12.19 09:03ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Amikor Jordan Cox szülei elváltak, anyja rendkívül rossz anyagi helyzetbe került és sokat kellett küzdenie, hogy a heti bevásárlást minél olcsóbban tudja megúszni. Végül Debbie olyan tökélyre fejlesztette a spórolási praktikáit, hogy 10 fontból (3550 forint) oldotta meg a 60 font értékű termékek beszerzését. Már ezt is felfoghatjuk egyfajta extrém sportnak, ahogyan az asszony megszállottan gyűjtögette a különféle akciós kuponokat és vadászott az árleszállításokra, de a most 16 éves Jordan ennél is tovább ment.

Az angliai Brentwoodban élő tinédzser rendszeresen bújja az internetes kuponcserélő oldalakat és amikor csak lehet, igyekszik megszerezni a magazinokból és szórólapokból az árengedményre vagy pénzvisszatérítésre jogosító cetliket, most pedig bebizonyította, hogy mire is jó a szemfülesség. A fiú három bevásárlókocsit töltött meg mindenféle finomsággal, keksszel, sajttal, gyümölcslével, tejszínhabbal, levesporokkal és még néhány igazán fejedelmi, konyhakész grillcsirkére is futotta.

A számla először 572,16 font (203 ezer forint) körül állt meg, ám miután a pénztáros szép sorban lehúzta a kuponok vonalkódját is, az utolsó sorban mindössze 4 font (142 forint) szerepelt. Aztán Jordan fogta az egész kupacot és elvitte egy hajléktalanszállóra, hogy segítsen a rászorulókon és egyúttal megmutassa nekik, hogy mennyire kevés pénzből is ki lehet hozni ilyen sokat.

A fiú egyébként csak a pénztárnál több mint egy órát töltött, és az üzlet egyik vezetőjét kellett hívni, mert a kasszánál ülő alkalmazott még soha életében nem látott annyi kupont, mint amit Jordan átadott neki. A blokk hossza majdnem megegyezett Jordan 195 centis magasságával - számolt be a Daily Mirror. "Hatalmas tömeg gyűlt össze, és úgy éreztem magam, mint egy híresség. A szívem hevesen vert" - mesélte a fiú, aki sejtette, hogy olcsón fog vásárolni, de a kedvezmény mértéke még őt is megdöbbentette.

"Jordan igazi zseni, ha megtakarításról van szó, és örülök, hogy a tehetségét arra fordítja, hogy a lehető legtöbb emberen segítsen" - büszkélkedett az 52 éves anyuka is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.