Rajzanak

Elcsíptünk egy Geminidát, nézze meg!

Nem csak azoknak van szerencséjük, akik felett tiszta az éjjeli égbolt, nálunk is megnézheti a Geminidákat!

2013.12.13 20:09ma.hu

Noha várhatóan szombat reggel lesz látható a Geminidák maximuma, a ködös időjárás miatt bizony lemaradunk róla. Sok másik kisebb rajjal együtt, az év legaktívabb meteor áramlata ugyanis nem augusztusban tűnik fel az éjszakai égbolton, hanem decemberben (7 és 17-e között), pusztán azért nem annyira népszerűek, mert hideg és borús az időjárás ilyenkor. Az áramlat a nevét az Ikrek (Gemini) csillagképről kapta, itt található a raj radiáns pontja, amelyből az ég minden irányába hullanak. A NASA meteorfigyelőjének köszönhetően most az első átutazók egyikét is megcsodálhatjuk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.