Rémálmaik lettek a gyerekeknek a mise után

Horror a plébánián: "az igazi Mikulás sonkát csinált a halott gyerekekből"

Bocsánatot kért és visszavonta meggondolatlan szavait egy brit közösség lelkésze, de a gyerekek érzékeny lelkében okozott károkat már nem tudja jóvátenni, miután horrortörténetekkel traktálta őket egy hittanórán.

2013.12.13 07:34ma.hu

"Szent Miklós csodát tett: visszahozta a gyerekeket az életbe, miután véres holttestüket egy hordóba gyömöszölte és sonkaként eladta" - ezzel a rémtörténettel sokkolta a gyerekeket egy angol lelkész, aki túlontúl elvetette a sulykot, amikor saját bevallása szerint elragadta a hév és a prédikációját nem a jegyzeteiből olvasta fel. A 65 éves, Chippenhamben szolgálatot teljesítő Simon Tatton-Brown egy általános iskolai előkészítőben tartott előadást ötéveseknek a Télapóról és annak létező ihletőjéről, Szent Miklósról, csakhogy a csodatételek közé bizony becsúszott egy-két olyan mese is, ami még egy felnőttnek is megrázó, nemhogy egy óvodás gyermeknek.

A jövő hónapban nyugdíjba vonuló lelkész bocsánatot kért és beismerte, hogy rosszul tette, hogy nem tartotta magát az előre leírt jegyzeteihez. Azt is mondta a gyerekeknek egy ma is élő hagyomány eredeteként, hogy Szent Miklós egy szegény családnak akart ajándékot pottyantani a kéményen keresztül, de az a tűz fölé akasztott száradó harisnyában landolt, ami szintén megrázta a gyerekeket, hisz az ajándék akár el is éghetett volna, ha nincs ott az a harisnya.

Fotó: freedigitalphotos.net

A szülők bojkottal fenyegetőznek, mert többük gyermeke is rémálmokkal küzd azóta és egyik napról a másikra elkezdtek nem hinni a varázslatos Mikulásban és rénszarvasaiban, akik szeretetet és ajándékot hoznak. "Nem akartam senkit felzaklatni vagy bármi olyat tenni, amivel a gyerekek hite meginog a Mikulásban, de belátom, tévedtem" - mentegetőzött az idős lelkész, aki megérti a szülők csalódottságát, de mint mondja, már nem tudja visszacsinálni a történteket.

Az iskola elfogadta a bocsánatkérést, ennek ellenére az igazgató elmondta, hogy már várják, hogy jövőre az új lelkész tartsa a karácsonyi miséket. A szülőknek mindenesetre most jó sok dolguk lesz, míg sikerül gyermekükkel megérteni, hogy a Mikulás és a karácsony - ami ráadásul az angolszász területeken egybeesik, nem úgy, mint nálunk - igenis örömteli dolog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.