A tetőn át zuhant a két tehén a takácsműhelybe

Égből pottyant tehenek sokkolták a szövőnőt

Épphogy nekikezdett a napi munkájának, amikor furcsa zajt hallott a szövőnő a tető felől, de még fel sem foghatta, mikor már egy tehén állt mellette a szövőszéknél. Aztán még egy érkezett.

2013.11.22 09:48ma.hu

Csak pár centin múlt, hogy nem szerzett súlyos sérüléseket a cornwalli (Anglia) Sue Marshall, amikor egy tehén landolt a takácsműhelynek átalakított melléképületben, majd alig egy perccel később egy újabb kérődző zuhant be a tetőn keresztül. Az idős asszony alig egy perccel korábban ült le a szerkezet mellé, hogy hozzálásson a napi munkájához, amikor furcsa zajt hallott a tető felől, és még végig sem gondolhatta, mi lehet az, amikor már ott állt mellette az állat, amellyel kölcsönösen megdöbbenve néztek egymásra.

Fotó: Cornish Mutual

"Hallottam a robajt, de először azt hittem, egy fa dőlt le" - idézte a nő szavait a Daily Mirror. Aztán már ott is állt a tehén a szövőszék mellett, a tetőn pedig óriási lyuk éktelenkedett. "Alighogy sikerült a riadt állatot kituszkolnom, már zuhant is befelé a következő!" - folytatta a történetet. "Mindkét tehén elvétette a szövőszéket, ami hihetetlen szerencse, és egyikük sem sérült meg. Teljes sokkban voltam" - mesélte. Az eset után a tehenek "egyértelműen szomorúak" voltak, az első egy szomszédos területen bánkódott az udvaron, a második viszont úgy döntött, inkább sétával vezeti le a feszültséget és egy kis rumlit csinált a kertben.

Az állatok a közeli legelőre voltak kihajtva, ami a műhely fölött húzódik, ám a kerítés megsérült és így jutottak át a máskor békésen legelésző állatok. Amikor a második tehén is bepottyant a tetőn, az asszony felnézett és látta, hogy a többi állat is ott nézelődik, a szomszéd ment át segítőkészen helyreállítani a kerítést legalább addig, míg a tulajdonos stabilabban meg tudja erősíteni. "Ez a valóban szokatlan eset kiemeli, hogy mennyire fontos a kerítést jó állapotban tartani" - jegyezte meg Alan Goddard, az esetet vizsgáló cég ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy az állatok tulajdonosai felelősek az efféle történésekért, és ezért gondoskodniuk kell a megfelelő kerítésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.