Halászhajónak indult, női nemiszerv lett a stadion

Kínos terv: vaginába tennék a katari focivébét

Alaposan melléfogott a katari futball vb helyszíneit tervező építész az al-wakrah-i stadionnal, ami az eredeti szándék szerint egy gyöngyhalászcsónakot mintázott volna, de helyette úgy néz ki, mint egy női nemiszerv.

2013.11.20 13:12ma.hu
Fotó: Zaha Hadid

Az első aggodalmak még a rendkívül magas hőmérséklet köré csoportosultak, mostanra azonban úgy tűnik, a 2022-es katari foci vb-nek más problémákkal kell szembenéznie, miután nyilvánosságra kerültek az első stadiontervek. Az al-wakrah-i építmény láttán alighanem még a FIFA vezetői is elpirultak, az ugyanis az eredeti szándékkal ellentétben nem egy leeresztett vitorlákkal úszó hagyományos gyöngyhalászhajó képzetét kelti az emberekben, hanem pontosan úgy néz ki, mintha egy női nemiszerv lenne. A kínos hibára a közösségi oldalak felhasználói mutattak rá.

Belülről se jobb a helyzet... (Fotó: Zaha Hadid)

Pedig a leírás szerint a stadion tervezését hosszas előkészítés és tudatos szempontok határozták meg. "A dhow csónak ihlette, amelyet helyi halászok és gyöngyhalászok generációi használnak, ez összefonja Katar múltját a progresszív jövőképpel" - olvasható a tervekért felelős Zaha Hadid építészeti cég honlapján. Kiemelték, hogy a tervezés során nagy hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra mind a felhasznált anyagok, mind a technikák tekintetében, különösen a nézők és a játékosok kényelmét szolgáló hűtés során. "Az Al-Wakrah stadion valóban valami csodálatosnak a kezdete" - zárták.

A vébére összesen hat stadiont húznak fel, közülük az al-wakrah-i az első. A Reuters értesülései szerint mintegy 140 milliárd dollárt terveznek elkölteni, de ebbe az összegbe már beletartozik a stadionokat összekötő vasúti rendszer, egy vadonatúj repülőtér és kikötő, valamint több száz kilométernyi új közút kiépítése is. Hogy milyen lesz a további öt terv, amivel előrukkolnak a tervezők, vagy hogy módosítanak-e a kritikák hatására a vaginaszerű stadionon, az egyelőre a jövő titka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.