Földgáttal próbálták megállítani a folyamot

Égett a cukorraktár, karamell folyt még az utcákon is

17 embert ki kellett telepíteni, az utcákat pedig még valószínűleg napokig tart megtisztítani az olvadt karamelltől, ami egy cukorraktárban kitört tűzvész miatt árasztott el egy brazil falut.

2013.10.29 08:29MTI

Karamell hömpölygött az utcákon egy cukorraktárban pusztító tűz miatt Brazília déli részén, 17 embernek el kellett hagynia otthonát. Az Agrovia cukorgyár hétfőn közölte, hogy a tüzet sikerült eloltani, a raktár környékéről azonban 17 embert szállodában kellett elhelyezni a települést elérő olvadt cukor miatt.

A tűz még pénteken tört ki a Santa Adelia-i raktárépületben, Sao Paulótól mintegy 400 kilométerre északra. Huszonnyolcezer tonna cukor lett oda, a tűzoltók földgátakkal igyekeztek feltartóztatni a karamellfolyamot.

Brazíliában a múlt héten a Copersucar nevű cég egyik raktárában is tűz pusztított. A Santos kikötőjében történt katasztrófában négyen megsérültek, 180 ezer tonna cukorban esett kár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.