Nem lehet feneket rázni a bálban

A twist sorsára jutott a twerking: betiltották az iskolában

Tiltólistára került a twerking az egyik amerikai középiskolában: az igazgató már most kiadta az utasítást, hogy a szalagavató bálon semmilyen formában nem elfogadott a fenékrázós tánc.

2013.10.28 17:31ma.hu

Az idősebb generáció tagjai még jól emlékezhetnek azokra az időkre, amikor először betört hozzánk a twist: nem mindig volt ám akkora népszerűsége, mint manapság, az első időben bizony erőteljesen tiltották az akkori erkölcsök szerint kirívóan erotikus csípőtekerést és egyéb mozdulatokat. Most hasonló sors vár napjaink túlfűtötten érzéki táncára, a twerkingre, amit bár nem most találtak ki, az igazi, robbanásszerű elterjedése Miley Cyrus jó két hónappal ezelőtti fellépésétől datálható.

A botrányairól elhíresült énekesnő a Video Music Awards gálán rázta meg a hátsóját, szorosan Robin Thicke ágyéka előtt, amivel hatalmas visszhangot váltott ki, de ami ennél is fontosabb, onnan kezdve mindenki őrült módon kezdte gyakorolni a twerkinget. Az őrülethullám most érte el azt a szintet egy marylandi iskolában, hogy az igazgató bejelentette: a közelgő báli szezonban semmilyen módon - sem a szalagavatós osztályok táncában, sem az azt követő buliban - nem tűri el a fenékrázást.

Fotó: YouTube

"Előfordulhat, hogy egyes diákok kényelmetlenül érzik magukat" - magyarázta a tilalom okát az Annapolisi Gimnázium igazgatója, Susan Chittim. "Sajnos ez teljesen elfogadottá vált. Van néhány olyan tánc, amelyektől mások kényelmetlenül érzik magukat és egyes gyerekek úgy érezhetik, kimaradnak, mert ők nem táncolnak így." Aki a szabályt megszegi, azt kizárják a bálról - áll az igazgatói utasításban.

Ki tudja, talán 20-30 év múlva majd az akkori fiatalok fognak értetlenül nézni, mikor meghallják, hogy valaha túl merésznek tartották a fenékrázást?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.