Szíjhal

Újabb tengeri kígyó bukkant fel Kaliforniánál

Egy héten belül már másodszor egy ritkán látott tengeri teremtmény, egy szokatlanul nagy szíjhal tetemére bukkantak Dél-Kaliforniában.

2013.10.20 17:44MTI

Az U-T San Diego című lap jelentése szerint pénteken egy 4,3 méteres "tengeri kígyó" tetemét sodorta partra a víz Oceanside város strandján. A szíjhalat - miután kíváncsiskodók sokasága megbámulta - feldarabolták, és eltették későbbi tudományos vizsgálatok céljára.

Múlt vasárnap egy búvár Catalina-sziget partjainál, kilencméteres mélységben fedezett fel egy hasonló állatot. Jasmine Santanának 15 ember segítségére volt szüksége ahhoz, hogy partra vonszolja a kígyószerű állat 5,5 méteres tetemét.

A Catalina-szigeti Tengerészeti Intézet (CIMI) egyedülállónak nevezte a vasárnapi felfedezést; a legutóbbi szíjhal, amelyet találtak, egy méter hosszú volt.

A szíjhalak csaknem ezer méteres mélységben élnek a nyílt tengeren, így igen ritkán látni őket.

A szíjhalfélék a leghosszabb halak a világon, akár 15 méteresre is megnőhetnek. Vélhetően róluk születtek a tengeri kígyókról szóló legendák a történelem folyamán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.