A kis állat nagy kalandja

Húsz kilométert zötykölődött a motorra felakadt kacsacsőrű

Csodálatos módon sértetlenül megúszta a kisteherautó motorterében tett 17 kilométeres kalandját a potyautas kacsacsőrű.

2013.10.11 16:50ma.hu
Kép. ACT Parks and Conservation

Az ifjú állat akkor került Cameron Blaseotto járművének motorházába, mikor a fiatal férfi egy kiáradt patakon hajtott át az ausztrál főváros, Canberra közelében. A 18 éves fiatalember észre sem vette, hogy stopposa van, míg meg nem érkezvén barátja házához kaparászást nem hallott a kocsi motortérből.

Kép: Greg Nelson, ABC News

Az ACT Parks and Conservation Service munkatára, Brett McNamara szerint hatalmas szerencse, hogy a fiatal nőstény kacsacsőrű emlős nem sérült meg. "Hogy miként volt képes bemászni, ott megkapaszkodni és végigzötykölődni az utat Canberrába sértetlenül, egy igazán megdöbbentő történet" - véli McNamara. "Egyedi eset, egy a millióhoz volt az esélye".

Fotó: Territory and Municipal Services

Balaseotto a rövid együtt töltött idő alatt nagyon megszerette a - jármű típusa után - Hiluxnak elnevezett jószágot, akit a vizsgálatok után szabadon engedtek egy patakban. "Úgy vélem, éppen a fészkébe tart vissza, hogy elmeséljen egy csodálatos történetet a nagy kalandról" - reménykedik McNamara.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.