Tilos üzenet

Csoportos SMS-küldés miatt pénzbírság egy egyházmegyének

Szabálysértési díj megfizetésére kötelezték az ausztriai Graz-Seckau egyházmegyét, mert tavaly csoportos szöveges üzenetek révén emlékeztette tizenötezer késlekedő tagját hátraléka befizetésére.

2013.09.25 20:09MTI
http://www.freedigitalphotos.net

Martin Gsellmann szóvivő megerősítette a Der Standard című lap szerdai értesülését. Az egyházmegye viszonylag olcsón megúszta, hiszen kevesebb mint tízezer eurót (alig hárommillió forintot) kellett fizetnie, holott a legmagasabb büntetés akár 37 ezer euró (tizenegy millió forint) is lehetett volna.

Az osztrák távközlési hatóság 2012 tavaszán kezdett el foglalkozni az üggyel. A törvények szerint ugyanis elektronikus üzenet küldése egyszerre több mint ötven címzettnek nem engedélyezett a címzettek beleegyezése nélkül, akkor sem, ha nem reklámról van szó.

Az ügyben márciusban született büntető ítélet, amit az egyházmegye azonnal el is fogadott. A hatóságok döntése ellen azért sem fellebbezett az egyház, mivel "nem áll szándékában a jövőben ilyen SMS-eket küldeni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.