Szeptember végén kapja meg György herceg

Képek - Magyar bölcsőben ringatják az ifjú trónörököst: íme!

Várhatóan szeptember 27-én kapja meg a legifjabb brit trónörökös, György herceg azt a bölcsőt, amelyet egy magyar restaurátor és vándorasztalos faragott ki két hónap gondos munkával.

A bölcső, mely György herceget ringatja képgaléria

2013.09.13 10:29MTI

Rostás Árpád Magyar Örökség-díjas cigány restaurátor és vándorasztalos mintegy két hónap alatt faragta ki a londoni királyi címerrel és a magyarság jellemző motívumaival díszített hercegi bölcsőt, amelyet várhatóan szeptember 27-én adnak át Londonban.

Az egy méter magas és egy méter széles bölcső diófából készült. A magyarságra jellemző motívumok mellett az angol zászló és a királyi címer díszíti György trónörökös intarziás bölcsőjét - mondta Rostás Árpád az MTI-nek.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Az állami gondozásban felnőtt vándorasztalos hangsúlyozta: saját indíttatásból készítette el a trónörökös ágyát, amelyet ajándékul szán a hercegi párnak. Rostás Árpád azt is elmondta, hogy szeptember 26-án szentelik meg a bölcsőt, és a tervek szerint másnap az egyik spanyol lovagrend képviselőivel adják át Londonban.

Rostás Árpád dolgozott már a Vatikánban és Versailles-ban is. Párizsban a Napkirály dísztermének lépcsőjét és parkettáját újította fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.