Rágcsáló maradványa csúszott a dobozba

...és az utolsó falat egy egércsont volt gabonapehely helyett

Amikor reggelente magunk elé vesszük a gabonapelyhes dobozt, aligha számítunk arra, hogy abból valami oda nem illő dolog fog előkerülni. Egy amerikai nő sem készült fel az egércsontra.

2013.09.06 15:35ma.hu

Egy csapásra elment az étvágya a reggelitől, de még az addig megevett gabonapehely is kis híján visszaköszönt, amikor az utolsó falatok egyikénél az oregoni Shea Boman-Smead egy furcsa formájú, ámde általa fel nem ismerhető dolgot fedezett fel a tálkában. Először el sem akarta hinni, de aztán kénytelen volt tudomásul venni, hogy a fura valami bizony nem más, mint egy egér csontja.



A 25 éves várandós nő felvette a kapcsolatot a gabonapehely gyártójával, akik arra kérték, küldje vissza nekik az üres dobozt és a csontot, amit benne talált, majd kivizsgálják az esetet. Shea azonban jóval többet várt, mint egy egyszerű bocsánatkérés, hisz ezek után nem bízik abban, hogy a gabona nem volt szennyezett és akár komoly betegséget is kaphatott volna tőle - mondta. "Mások is találhatnak hasonlót a reggeli pehelyben. Ez nagyon durva!" - jegyezte meg.

Ugyanakkor az FDA, az amerikai élelmiszer- és gyógyszerészeti hivatal elfogadja, hogy bizonyos mennyiségben előfordulhatnak efféle "durva" dolgok az ételekben, néha döglött rágcsálók, máskor bogártetemek is előkerültek már fogyasztásra szánt ételekből, a kérdés tehát nem az, hogy találunk-e effélét, hanem sokkal inkább az, hogy mennyit, és hogy az belefér-e az engedélyezett hibahatárba - hívták fel a figyelmet.

A chips például jónak számít, ha a krumplinak, amiből készül, legalább 94%-a nem rothadt, a tésztafélékben pedig teljesen normális, ha néhány rágcsáló-szőrszálat találunk. Az biztos, hogy Shea megfogadta, soha többé nem fog abból a bizonyos gabonapehelyből enni, amiben ezt az egérdarabkát találta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.