Szépkor

Egy bolíviai ajmara indián lehet a világ legidősebb embere

A világ legidősebb embereként kerülhet be a Guinness-rekordok könyvébe egy ajmara indián Bolíviában: Carmelo Flores állítólag 123 éves. Szkunkzsírt eszik, a szemét gyíkvérrel kezeli.

2013.08.15 20:21MTI
A matuzsálem (Fotó: noticias.terra.com.ar)

A férfi igazolványa és születési anyakönyvi kivonata szerint 1890. július 16-án született Frasquiában, La Paztól 150 kilométerre északnyugatra. Flores a mai napig ott él - közölte csütörtökön a La Razón argentin lap és a BBC.

"Don Carmelo jó erőben van. A quinoa növénnyel, krumplival és szkunkzsírral táplálkozik, véleménye szerint ennek köszönheti hosszú életét. Szemét gyíkvérrel kezeli, és akár harmincméteres távolságból is képes felismerni bárkit" - mondta el Hilario Callisaya, La Paz tartomány kormányzati titkára a férfi otthonában, a Titicaca-tó közelében tett látogatása után. Floresnek állítólag 39 dédunokája van.

Az idős férfi nagyot hall, a járással is vannak gondjai, de egyébként jól érzi magát. Dokumentumai eredetiségének vizsgálata után a világ legidősebb férfijaként kerülhet be a Guinness-rekordok könyvébe. A könyv készítői szerint eddig a 112 éves amerikai Salustiano Sánchez Blázquezt tartották számon a legidősebb emberként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.