55 kilós zöld rémség lett a kísérletből

Fél mázsás szörny nőtt a kertjében

Több mint fél mázsás rémség lett abból a kísérletből, amit egy amatőr kertésznek sikerült összehoznia, az eredmény még őt magát is meglepte. Szerencsére a gigantikus szörnyeteg békés volt.

2013.08.15 07:31ma.hu

Még magát a kertészt is megdöbbentette az eredmény, noha azt sejtette, hogy a speciális keresztbeporzással az átlagnál valamivel nagyobb uborkát tud termeszteni, arra azonban nem számított, hogy mindössze öt hét alatt 55 kilósra nő a zöld rücskös szörnyeteg. A 65 éves Phil Vowles a dél-walesi Llahharry-ben termesztette a gigantikus uborkát, de nem ez az első kiugró eredménye ezen a téren: korábban jó ideig tartotta a rekordot egy 9 kilós uborkával. Most alaposan túlszárnyalta régi csúcsteljesítményét.

Fotó: Wales News

"Rendkívül szokatlan, hogy ilyen sebességben nőtt. Ez a legnagyobb uborka, amit valaha csináltam, a fiamat is meg kellett kérni, hogy segítsen felemelni" - idézte a nyugdíjas férfit a Daily Mirror. Most abban bízik, hogy hivatalosan is új világrekord lehet a terméséből, közben pedig tervezget egy különleges bemutatót, mert a helyiek amúgy is jó ideje csodájára járnak a terményeinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.